"אני תוקפת כי בגיל חמישים ושתיים עוד לא סיימתי לחנך אותך, אז בבקשה, בוא נתחיל מההתחלה, אהוד. לקח ראשון, תרשום, שלא תשכח: לווים מההורים כסף או מחזירים להם את הכסף. לקח שני: לא לווים מההורים כסף מלכתחילה אלא מוצאים עבודה...לקח שלישי: עבודה נחשבת לעבודה רק אם משלמים לך משכורת תמורתה, אחרת זאת לא עבודה, זה תחביב חביב."
שגרת חייו של סוכן הנדל"ן שמואל אלעזר משתבשת כליל כאשר מתבבר לו שרואה החשבון שלו החזיק מאהבת צעירה. בשמואל טוב המזג מתעורר החשד שבשעה שהוא מכלה את חייו בעבודה אחרים סביבו חוגגים.
אשתו דפנה אלעזר, שאינה טובת מזג כלל, לא מבינה מה עובר עליו, וגם לא מדוע חזר לחייהם בנם אהוד בן השלושים אחרי נתק ממושך. התשובה, היא חושדת, קשורה לחשבון הבנק שלהם.
בכלכלת בית נחשפת המשפחה הישראלית כזירה של קשרים כלכליים. אצל משפחת אלעזר, וגם מחוצה לה, הכסף מלבה קנאה, אהבה, אכזבה ועלבון. זהו רומן נוקב, חכם ומצחיק העוסק בעניינים שהספרות הישראלית בדרך כלל נמנעת מלטבול בהם את ידיה. עודד כרמלי כותב בשפה הנעה בטבעיות בין הנשגב ובין האלים והשפל, ובעברית העכשווית שלו נגלים פנים פיוטיים ממש.
כלכלת בית הוא הרומן הראשון של המשורר עודד כרמלי, יליד 1985, שפרסם את מחזור השירים "עורשלד" ושהיה מעורכי כתב העת "כתם". ב-2008 זכה כרמלי במקום הראשון בתחרות "שירה על הדרך"