משהו מוזר קרה להורות שלנו: אנחנו כמעט שלא נהנים ממנה. מעט מדי נחת, הרבה מדי דאגה, שחיקה ורגשות אשם. ההתפתחות הטכנולוגית של השנים האחרונות שינתה את כל מה שהכרנו, והמציאות החדשה מעוררת בנו לא פעם חרדה וצורך עמוק לגונן על ילדינו. מרבית התפיסות והערכים שגדלנו עליהם אינם רלוונטיים עוד. שוק העבודה משתנה במהירות; מקצועות שנחשבו בטוחים פעם -
נכחדים, אחרים עולים תחתיהם, ומערכת החינוך מפגרת מאחור.
מדוע כדאי לנו להפסיק להתעקש על הכנת שיעורי בית? כיצד ניתן להפיק תועלת חינוכית ממשחקי מחשב או מצפייה בטלוויזיה? ומה נוכל לעשות על מנת להפוך את ילדינו לאזרחי העולם החדש והמופלא שאנו ניצבים על סיפו, וגם ליהנות בדרך?
ד"ר אייל דורון יצא לבקר במדינות שונות בעולם ופגש עשרות חוקרים מובילים בניסיון למצוא תשובות לשאלה - כיצד צריכה להיראות הורות במאה העשרים ואחת. הספר מציג מודל מעודכן של הורות - הורות שהופכת את שגרת חיי המשפחה לתהליך של התפתחות אישית רווי יצירתיות, חדשנות וגמישות מחשבתית.
ד"ר אייל דורון, חוקר ומפתח חשיבה יצירתית, אבא של איתמר ואלונה. ראש החטיבה לפסיכולוגיה ולמדעי הרוח בבית הספר לפסיכולוגיה במרכז הבינתחומי הרצליה. במהלך הפוסט דוקטורט שלו חקר מודלים להגברת יצירתיות בקרב ילדים. מייסד שיטת SEISEI לפיתוח חשיבה יצירתית ומוכנות לעולם החדש בקרב הדור הצעיר. דורון עובד עם חברות ומנהלים בכירים בארץ ובעולם על ניהול יצירתי ופתרון בעיות בעולם משתנה.