אוראניה קבראל, עורכת דין ניו-יורקית בשנות הארבעים לחייה, שבה לרפובליקה הדומיניקנית לאחר גלות ארוכה שכפתה על עצמה, ושבמהלכה סירבה לקיים כל קשר עם משפחתה. אביה, נשיא הסנאט בתקופת שלטונו של הרודן רפאל לאונידס טרוחיו, ספק מחוסר הכרה לאחר שלקה באירוע מוחי. אולי דווקא עכשיו אפשר להתחיל לדבר. מרגע שכף רגלה דורכת בסנטו דומינגו, הטרור והפחד - אותם צללים מן העבר - שבים ולובשים צורה.
במקביל לסיפורה האישי אנו מתוודעים לסיפורם של טרוחיו "התיש", הורדן ששלט ברפובליקה הדומיניקנית שלושים ואחת שנים, ולסיפורה של חבורת הקושרים שהתנקשה בחייו כשהיה בדרכו למפגש אהבים.
בזכות הפרוזה הריאליסטית הצלולה שלו והמחקר המעמיק והמדוקדק שקדם לכתיבה הממושכת מצליח ורגס יוסה להעניק לדמויות ההיסטוריות פנים ולהעמיד רומן על תופעת הרודן הכל-יכול והמנגנונים הפסיכולוגיים-חברתיים המאפשרים את קיומה.
חגיגת התיש זכה להצלחה עצומה מיד עם פרסומו. המבקרים היו מאוחדים בדעה שהספר הוא אחד משיאי כתיבתו של ורגס יוסה, אם לא יצירתו החשובה ביותר, וכי מקומו מובטח לו לצד יצירות קאנוניות אחרות. כחצי מיליון עותקים של חגיגת התיש נמכרו בארצות הדוברות ספרדית והספר תורגם לשפות רבות.
מריו ורגס יוסה, יליד פרו (1936), הוא מסופריה החשובים של אמריקה הלטינית. מספריו החשובים שתורגמו לעברית: "העיר והכלבים" (עם עובד 1975), "דודה חוליה והכתבן" (כתר 1984), "הבית הירוק" (זמורה ביתן 1990), "שבחי האם החורגת" (הקיבוץ המאוחד 1992).
- שיתוף: