תל אביב של שנות החמישים. ארבעה אנשים שונים, שגילו דבר מה יסודי ועמוק על גופם, מתגוררים בסמיכות זה לזה אך לא מכירים זה את זה. ארבעתם עומדים לחולל מהפכה בשיטות הריפוי בארץ, ולסחוף באישיותם הכריזמטית אלפי מטופלים וממשיכי דרך גם לאחר מותם.
משה פֶלדֶנְקרַייז, דוקטור לפיזיקה, גר עם אמו ברחוב נחמני ומבצע בחדרו תנועות זעירות על מזרן. פּאוּלה גַרבּוּרג, רקדנית וזמרת אופרה, חיה בבית קטן ברחוב פינסקר ומתרגלת כיווץ והרפיה של שריריה הפנימיים. מרדכי נצח, מנהל חשבונות לשעבר, גר בשדרות בן-ציון לפי אורח חיים טבעוני. וַלטר הוֹפֶּה, פסיכיאטר, גר בדמי מפתח ברחוב בן-יהודה ונכנס מדי יום לקופסה גדולה כדי להיטען באנרגיה.
הישראלים שביקשו לרפא את העולם מספר את סיפורם של ארבעה פורצי דרך – שלושה גברים ואישה – שהניחו את המסד המעשי והרעיוני למה שמכונה "הרפואה האלטרנטיבית" בישראל. באומץ לב מול הממסד הרפואי השמרני ובמחיר אישי כבד הם דבקו בשיטותיהם וטיפלו במסירות באלפי אנשים, ממש עד ליום מותם. סיפורם הוא סיפור של נחישות והתמדה, הצלחות ואכזבות, שיטתיות ואינטואיציה, גוף ונפש.
ד״ר משה כהן-גיל, איש הייטק, נשוי ואב לשלושה, כתב באוניברסיטת בר אילן את עבודת הדוקטור שלו בנושא ההיסטוריה של הרפואה האלטרנטיבית בישראל. בשעות הפנאי שלו הוא מצייר, רץ ומתרגל טאי צ׳י.
- שיתוף: