במאי 1933 פרצו אנשי פלוגות הסער לבית ההוצאה של אריך פרייער בברלין, השליכו את ספריו לרחוב והעלו אותם באש בכיכר האופרה. באותו יום עזב אריך את ברלין בדרכו הארוכה לארץ ישראל. במהלכה ניתק מאשתו הנוצרייה הילדה ובתו איבון. כל חייו מאז הם ניסיון נואש ונוגע ללב לשוב ולהתאחד עם שתי אהבותיו.
זהו ציר העלילה המרכזי של רחוב הפרחים 22, שבו נשזרים סיפוריהם של בני משפחתו של אריך. אביו מוריץ הוא רופא רב מוניטין, שעזב את הדת ומנסה בכל כוחו להשתלב בדרך החיים הגרמנית. אחותו טרודה מנסה לשווא לשכנע את בעלה לעזור את גרמניה אחרי עליית היטלר, ושניהם נלקחים למחנות המוות. בתו איבון היתה לדמות בכירה בגרמניה הקומוניסטית. אחיו קורט, היסטוריון של האמנות, תר אחרי האמת בנתיב האידיאולוגיות הגדולות של אירופה. הנס רוזנטל, חתנו של קורט, משורר וקומוניסט, מת בדמי ימיו בישראל. גידי, בנו של הנס, אחיו של המחבר, כתב ותרגם שירה אנטי מלחמתית ונפל במלחמת יום הכיפורים.
רוביק רוזנטל נוטל דמויות שסבבו את חייו ואת אירועי חייהן המרכזיים, אהבותיהן ועצבונן, ובונה רומן ההולך ואוחז בגרונו של הקורא ככל שהוא מתפתח. הרומן נודד קדימה ואחורה בזמן, ראשיתו בתחילת המאה העשרים ואחריתו בימים אלה, שבהם נותרים המחבר ואמו יחד בעולם שמתערבבים בו זיכרון, כאב ותבונת השנים.