איך מתמודדת העברית עם השפה הגלובאלית של רשת האינטרנט? מה פירושם של טרוֹל, שִרשור ואאל"ט? מה זאת פָקָצִית, ומהיכן התגלגל לעברית משפט כמו "אני סווווו מושילמת"? באיזה שפה כותבים בוויקיפדיה, ומה קורה לעברית בזירת הטוקבקיסטים? מה עשו האס.אם.אסית, פייסבוק וטוויטר לשפה? איך בחרה "אחת שיודעת" את הכינוי שלה? כל אלה ועוד מוצגים בספר ראשון מסוגו, שנועד לקהל הרחב והמתרחב של המשתמשים באינטרנט, לסטודנטים ולחוקרים.
"עברית אינטֶרנֶטית" נכתב בידי שני חוקרים צעירים המובילים בחקר לשון האינטרנט: כרמל וייסמן ואילן גונן. הספר משלב מחקר אקדמי מוקפד עם עדויות ודוגמאות מזירת האינטרנט הישראלית, וכל זה בלשון קולחת וידידותית. בסוף הספר מובא מילון מונחי אינטרנט המשמשים ברשת הישראלית, כולל הגדרות מפורטות ודוגמאות.
"עברית אינטֶרנֶטית" הוא הספר הראשון בסדרה חדשה של הוצאת כתר, סדרת "שפה". עורך הסדרה הוא הלשונאי והסופר רוביק רוזנטל, מחבר רבי המכר "מילון הסלנג המקיף", "מילון הצירופים", "הזירה הלשונית" ועוד. בסדרה יופיעו ספרים העוסקים בשפה העברית-ישראלית ובתופעות מגוונות שלה, כגון שפת המשפט, שפת הפרסום, שפת ערביי ישראל ועוד. בדומה ל"עברית אינטֶרנֶטית" יכלול כל אחד מן הספרים בסדרה מילון מפורט של התחום שבו עוסק הספר.
- שיתוף: