בגרמניה של היום, בעיר לייפציג, חמש נשים בשנות השלושים לחייהן ניצבות על פרשת דרכים. כל אחת מהן מתמודדת עם אתגרים רגשיים הקשורים למערכות היחסים שהיא מנהלת בזמן שהיא נאבקת להפיק את המרב ממה שמזמנים לה החיים.
בְּרידָה מתקשה לשלב בין התובענות של חיי המשפחה לרצונה להתמסר לכתיבת רומן; פאולה, שעובדת בחנות ספרים ונחלצה מנישואים אומללים, מתחילה פרק ב' מפוכח יותר; יודית הרופאה עובדת מסביב לשעון, ובזמן הפנוי המועט שעומד לרשותה משוטטת באתרי היכרויות ומתבוננת בגברים שם באותה העין שבה היא בוחנת סוס רכיבה שברצונה לקנות; יוֹרינדֶה, שחקנית שנשואה לגבר הלא הנכון, מגלה לדאבונה שהיא בהיריון; ואילו אחותה מאליקה, שמעולם לא הקימה משפחה, היא זו שחולמת על ילד.
ביד בוטחת ובסגנון ריאליסטי, דניאלה קְרין (1975) מכוונת את נתיבי חייהן של החמש. היא גורמת להם לחצות זה את זה, להתחרות ולהשפיע זה על זה, לרוב בלי שלגיבורות עצמן יש מושג על כך. היא מיטיבה לתאר את הבדידות הקיומית המלווה את החיים לצד האדם הלא נכון או כשהחיים לבד אינם פרי בחירה.
הרומן אהבה במקרה חירום, שזכה להצלחה מסחררת בגרמניה וזכויות התרגום שלו נמכרו לשפות רבות, מציף את התקוות, השאיפות והאתגרים, שמעצבים את עולמן של נשים בימינו, ומציע מבט אינטימי על אימהות, הורות, נאמנות, בגידה וגירושין.