האנס קיילסון (1909-2011) היה פסיכיאטר וסופר גרמני-יהודי שהתגלה מחדש בערוב ימיו. הוא נולד ב-1909 בקרבת גבול גרמניה-פולין, לא רחוק מברלין. ב-1936 נמלט להולנד עם אשתו, עבר שם את הכיבוש הגרמני והוסיף לחיות בה עד מותו, בן 101.
ספר הביכורים שלו, "החיים נמשכים", שראה אור ב-1933, היה הספר האחרון פרי עטו של יהודי שהוציאה הוצאת ס' פישר הגרמנית לפני החלתם של חוקי נירנברג. אחרי עלייתו של היטלר לשלטון, קיילסון, שהיה רופא, נאלץ להתפרנס מהוראת ספורט בבתי ספר יהודיים. אחר כך, בהולנד, עזר למחתרת וטיפל, בזהות בדויה, בילדים פליטים. אחרי המלחמה התמחה בפסיכיטאריה. התזה שלו על "טראומטיזציה סדרתית בקרב ילדים" היתה המחקר השיטתי הראשון על ילדים ניצולי שואה.
בזמן הכיבוש הנאצי נאלץ קיילסון לשהות זמן מה במחבוא. רבות מן החוויות בספרו "קומדיה בסולם מינורי" מבוססות על ניסיונו מאותם ימים. זהו סיפורם של וים ומרי, זוג הולנדים המסתירים בביתם סוחר יהודי, אלא שהלה מת מדלקת ריאות. ספרו הבא, "מותו של היריב", הוא רומן פילוסופי-פסיכולוגי המתאר את עליית הנאצים לשלטון מנקודת מבטו של הדובר, המתבגר לאורכו של הספר. "מותו של היריב" תורגם לאנגלית, וב-1962 היה לרב מכר בארצות הברית ואף נבחר מטעם המגזין "טיים" לאחד הספרים הטובים של השנה, אולם קיילסון נשכח אחר כך. ב-2007 נתקל במקרה המתרגם האמריקאי דמיון סירלס בעותק של "קומדיה בסולם מינורי" בחנות ספרים אוסטרית, ושׂם לו למטרה להביאו לדפוס באנגלית. יחד איתו ראה אור שוב "מותו של היריב", וכך, במלאות להאנס קיילסון מאה שנים דרך כוכבו בעולם.